Cunoașteți beneficiile postului pentru sănătatea dumneavoastră?

Cunoașteți beneficiile postului pentru sănătatea dumneavoastră?

Urmând acest sfat simplu, veți simți rapid toate beneficiile postului asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră. Totul în natură are echilibrul său. Fiecare parte a elementelor se completează și se echilibrează reciproc pentru a face totul să funcționeze perfect și în armonie. Așa cum ziua are noapte și munca are odihnă, postul va completa alimentația noastră zilnică, făcându-vă să vă simțiți mai bine.

Vă rugăm să citiți lecțiile de mai multe ori. Amintiți-vă că ființa umană constă dintr-o parte fizică, o parte mentală și o parte spirituală. Toate aceste părți sunt legate, într-un mod în care fiecare afectează pe cealaltă, atât în ​​bine, cât și în rău. Pentru a fi sănătoși și echilibrați trebuie să hrănim și să exercităm corpul, mintea și spiritul zilnic. Așadar, nu uitați să revedeți fiecare lecție zilnic, atât cea fizică, mentală și spirituală, și împărtășiți-o cu oamenii pe care îi cunoașteți, care le poate fi de ajutor.

Există mulți oameni care sunt bolnavi fizic și psihic. Modul de a remedia problema nu este cu medicamente, ci prin studierea și respectarea legilor care afectează corpul, mintea și partea spirituală. Trebuie să trăim conform acestor principii dacă vrem să ne vindecăm și să fim oameni sănătoși, fericiți, buni și cinstiți. Nu îi putem face fericiți pe cei din jurul nostru dacă noi nu suntem fericiți. Trebuie să ne purtăm cu ceilalți așa cum am dori să fim si noi tratați.

Al cincilea principiu al legii naturale: „Postul și abstinența”. Beneficiile postului pentru sănătatea ta


Natura însăși ne învață echilibrul: există noapte și zi, iarnă și vară, frig și căldură, muncă și odihnă. Postul este acel care echilibrează alimentația, la fel cum fiecare element își echilibrează opusul în natură. Prin menținerea acestui echilibru natural vă veți simți mai bine. Toate beneficiile postului și echilibrul pe care îl vei avea vor fi observate în curând în viața ta de zi cu zi.

Când echilibrul se rupe, mai devreme sau mai târziu vor apărea bolile fizice sau psihice. Daca se rupe cu ordinea naturală acest lucru are consecințe. Mulți sunt suprasolicitați la serviciu și se odihnesc puțin. Alții au un loc de muncă foarte sedentar și nu fac suficient exercițiu fizic. Unii fac multă muncă fizică, dar puțină muncă mentală. Toate acestea vor declanșa probleme de sănătate fizică și mentală în timp. Atât mintea cât și corpul trebuie să fie exercitate în mod corespunzător în fiecare zi.

A petrece prea mult timp la televizor și filme nu te va menține sănătos mult timp. Este și mai rău atunci când neglijam să învățăm zilnic despre legile sănătoase ale vieții, pentru a avea grijă de corpul nostru, mintea și partea spirituală.

Beneficiile postului curativ și preventiv

Postul nu numai că te menține sănătos, menținându-ți echilibrul natural și prevenind bolile, dar te ajută și la vindecarea bolilor. Când există febră, răceală, gripă, angină pectorală, tuse, infecție în gât, cistită, printre altele, trebuie să ți post. În funcție de severitate, una, două sau trei zile de post vă vor ajuta. Veți observa foarte curând beneficiile postului asupra sănătății dumneavoastră.

Luați doar patru pahare de supa de detoxifiere adăugând sucul unei lămâi. În a doua zi consumați aceeași supă adăugând sucul a două lămâi în fiecare pahar. Și în a treia zi vom folosi sucul a trei lămâi în fiecare pahar.

De asemenea, beți doi litri de apă pe zi, așa cum explicăm în acest articol despre cum să bem apă corect. Nu există un remediu mai natural, eficient, rapid, inofensiv și economic pentru aceste cazuri decât cel menționat.

Pentru cazurile severe, se recomandă abstinența din regimul brut pentru o săptămână, după cura de trei zile de post. După aceasta, veți fi ca nou și complet restaurat, datorită beneficiilor postului asupra sănătății dumneavoastră.

Postul preventiv constă dintr-o zi pe săptămână de post, cu trei pahare de supă detox adăugând sucul unei lămâi în momentul în care se consumă. În plus șase pahare de apă și o infuzie de menta-polen cu puțină miere. În acest fel veți curăța și oferi odihnă stomacului, regenerând și asimilând mai bine alimentele. Ajutându-vă să nu mai aveți răceli și alte boli.

Decalogul legii mentale și spirituale: al cincilea principiu

Cea de-a cincea poruncă a Legii lui Dumnezeu se găsește în Biblie, în Exod, capitolul 20 și versetul 12. Se spune astfel: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău. ”. Apostolul Pavel o menționează în Epistola către Efeseni, capitolul 6 și versetele 1-3. El spune: „Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. Să cinsteşti* pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă- ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ ”.

În Biblie și în Deuteronom, 27:16, scrie așa: „Blestemat să fie cel ce va nesocoti pe tatăl său şi pe mama sa!”. În Biblie și în Evanghelia Sfântului Matei, 25: 1-9, se citește: „Atunci, nişte farisei şi nişte cărturari din Ierusalim au venit la Isus şi I-au zis: “Pentru ce calcă ucenicii Tăi datina bătrânilor? Căci nu-şi spală mâinile când mănâncă.”
Drept răspuns, El le-a zis: „Dar voi de ce călcaţi porunca lui Dumnezeu în folosul datinei voastre? Căci Dumnezeu a zis: ‘Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta şi: Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit negreşit cu moartea. Dar voi ziceţi: ‘Cine va zice tatălui său sau mamei sale: «Ori cu ce te-aş putea ajuta, l-am închinat lui Dumnezeu» nu mai este ţinut să cinstească pe tatăl său sau pe mama sa.’ Şi aţi desfiinţat astfel cuvântul lui Dumnezeu în folosul datinei voastre. Făţarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, când a zis:
“Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Mă cinstesc ei învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti.».

Copiii creștini sunt obligați să aibă grijă și să se supună părinților lor, cu excepția cazului în care părinții lor le spun să facă lucruri pe care Legea lui Dumnezeu le interzice. Totuși, ei ar trebui să-și trateze părinții cu respect și politețe maximă și să argumenteze cu ei că nu este corect să ascultăm de oamenii împotriva Poruncilor lui Dumnezeu. Cea de-a cincea poruncă din catehism este „Să nu ucizi”, deoarece anulând a doua poruncă „Să nu faci chip cioplit”, a 6-a a fost a 5-a. Apoi au împărțit a zecea în două, care este versetul 17, astfel încât cele zece Porunci ale Legii lui Dumnezeu să rămână. Dar acest lucru nu este corect.

Pentru a pune în practică

Exersați lecția de astăzi și împărtășiți celor dragi beneficiile postului pe care-l veți experimenta asupra sănătății voastre. Pune în practică și lecțiile anterioare. Dacă doriți să aveți sănătate fizică, mentală și spirituală, trebuie să cunoașteți și să practicați legile care guvernează natura fiecărei părți. Legea fizică, legea mentală și legea spirituală se influențează și se completează reciproc, atât pentru bine, cât și pentru rău.

„Când bărbații și femeile sunt convertiți cu adevărat, respectă conștiincios Legile vieții pe care Dumnezeu le-a stabilit în ființa lor și astfel încearcă să evite slăbiciunea fizică, mentală și morală. Ascultarea de aceste legi trebuie să devină o datorie personală. Trebuie să-i dăm socoteală lui Dumnezeu pentru obiceiurile și practicile noastre ”CRA.19,20

ro_RORomână