Pâinea dextrinată aliment și medicament

Pâinea dextrinată aliment și medicament

Rețeta de pâine dextrinată este una simplă:

Faceți o pâine în care 70% din cantitatea totală să fie faină intermediară (spre albă), iar restul de 30% să fie jumătate făină de ovăz și jumătate de secară, pentru a o îmbogăți în nutrienți. De exemplu, puneti 3 pahare pline de făină albă de grâu (aproximativ se poate folosi un pahar de 200 ml volum), iar al 4-lea pahar se va umple jumătate cu făină integrală de ovăz și celalată jumătate, cu făină integrală de secară. Adăugați apa necesara, (aproximativ 400 ml la 400 grame de faină, însă cantitatea poate varia în funcție de fiecare tip de faina), sare, o lingură de ulei și 15 grame de drojdie, framantati de 3-4 ori și lăsați să crească o oră între fiecare frământat. Se va coace la 180 de grade timp de 1 oră și 45 de minute sau mai mult daca este necesar (până se rumenește bine coaja și miezul este bine copt). După ce se răcește, se taie felii de 1 cm grosime și apoi se lasă în cuptor la doar 100-110 de grade pe o tavă, până cand feliile astfel tăiate, se usucă uniform (poate dura între 45 și 60 de minute). Se pot păstra astfel feliile obținute foarte mult timp, în pungi de hârtie. Bineinteles, acest procedeu se poate face si cu ajutorul unei mașini de făcut pâine, de aceea vă recomand călduros să comandați una cât mai curând, folosind programul cel mai lung de framântare și coacere a pâinii.

Ce înseamnă procesul de dextrinare:

Prin uscarea treptată la 100-110 grade, amidonul se fragmentează în molecule mai mici, numite dextrine, pâinea astfel obținută fiind predigerată, iar digestia facilitată enorm, nemaisolicitând fermentatorul nostru natural din intestine. Tot în acest proces (daca este realizat corect), partea proteică din pâine , reprezentată de gluten, este de asemenea fragmentată în molecule peptidice mai mici, ajutând enorm la digestie și astfel intestinele bolnave vor avea timp să se recupereze.

În plus, fibrele abundente din pâine, vor bloca fermentația continuă din intestine, ajutând la refacerea florei intestinale sănătoase (saprofite) și blocarea florei patogene. Am realizat că fără această pâine nu aș putea rezolva bolile aparatului digestiv, mulțumită acestei funcții antifermentative. Recomand această pâine dextrinată tuturor celor care suferă de afecțiuni digestive de orice tip (gastrită, intestin iritabil, diverticuloză, constipație sau diaree, intoleranțe alimentare, etc), boli autoimunecardiovasculare, metabolice, de asemenea sportivilor și gravidelor, copiilor și bătrânilor, căci majoritatea bolilor încep cu o digestie defectuoasă.

Procesul de uscare treptată a feliilor de pâine, inactivează de asemenea drojdiile din pâine, căci în cele mai multe cazuri sunt responsabile de multe reacții de intolerantă sau procese fermentative patogene la nivel intestinal.

Probabil ați auzit de faptul că fructele fermentează în stomac și intestine…și cei care spun asta au dreptatea lor, căci fructele chiar fermentează și produc steatoză hepatică non-alcoolică, mai popular, ficatul gras. Dar odată ce fructele sau sucurile acestora, se vor mânca cu această pâine dextrinată, procesul fermentativ nu se va mai produce iar efectele benefice se vor resimți în sănătatea noastră.

Dacă pâinea dextrinată nu este coaptă corect și implicit amidonul sau glutenul nu au fost predigerate, în multe cazuri de intolerantă la gluten sau amidon, imunitatea va fi permanent ținută în acțiune, iar orice boală autoimună nu se va rezolva, de aceea recomand calduros celor cu boli autoimune, pâinea dextrinată din comerț, căci este corect realizată.

Comenzile în România, se pot realiza pe site-ul https://painedextrinata.ro . Pâinea aceasta este din făină ecologică, realizată din bobul integral de grâu sau alt cereal, fiind corect realizată, fără aditivi sau alte substanțe nocive adăugate. Comandați cu încredere și orice problemă, îmi puteți lăsa un mesaj la 0034-671688019 (Whatsapp).

Vă doresc sănătate,

ro_RORomână