Respirație sănătoasă și părăsirea „zeilor”

Respirație sănătoasă și părăsirea „zeilor”

Dacă decideți să trăiți pozitiv cu o viață sănătoasă, acceptând legile care ne guvernează organismul fizic și pe cele care controlează mintea, vă veți putea bucura de sănătatea fizică, mentală și spirituală. Vei vedea că ești mai fericit, ești mai sănătos și vei trăi mult mai mulți ani, cu o calitate mai bună a vieții, mai puțină suferință și mai mulți bani. Fiecare poate și ar trebui să-și decidă destinul. Care va fi decizia ta?

Suntem ceea ce mâncăm, cum respirăm și cum trăim pentru o viață sănătoasă

Cât ai trăi fără să poți respira? Poate nu mai mult de câteva minute. Trebuie să respirăm aer curat și să o facem corect. Cum? Umple-ți plămânii cu aer inspirând prin nas. Țineți aerul pentru câteva secunde și expulzați-l puțin câte puțin prin gură. Fă-o de mai multe ori pe zi. De asemenea, poți să ridici brațele cât poți de mult când iei aer, să o ții câteva secunde și să o dai afară puțin câte puțin, coborând brațele de parcă ai fi vrut să atingi pământul.

Persoanele care sunt imobilizate la pat din cauza unei boli pot practica și acest mod de respirație. Le va permite să oxigeneze sângele, să întărească plămânii, să activeze apărarea și să tonifieze sistemul nervos.

Pentru o viață sănătoasă, încercați să dormiți cu fereastra puțin deschisă, deoarece este foarte benefică pentru sănătatea dumneavoastră. Nu uita din când în când să te plimbi printr-o pădure pentru a respira aer curat.

Suntem și ceea ce gândim, citim, privim și admirăm

Decalogul Sănătății Mintale și Spirituale a fost dat lui Moise pe Muntele Sinai. Moise a primit de la Creator cele două table de piatră, scrise de degetul lui Dumnezeu (Biblia Deuteronom 9:10). Acest decalog este împărțit în două părți. În prima Tabletă există patru Porunci, care explică datoria noastră față de Creator. Pe cel de-al doilea Tabel sunt scrise șase Porunci, care explică datoria noastră față de semenii noștri. Este scris în Biblie, în Exod, 20:1-3 ¨Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, zicând: Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te-am scos din ţara Egiptului, din casa robiei. Nu poți avea alți zei în fața mea. Ce poate fi un zeu pentru tine sau pentru mine? Ceva sau cineva căruia îi dedici timp, efort și bani.

Pentru unii zeul este mâncare „ei trăiesc pentru a mânca, în loc să mănânce pentru a trăi”. În cele din urmă, ei încetează să ducă o viață sănătoasă, deoarece mâncarea devine un viciu și se îmbolnăvesc. Pentru alții, zeul este băuturile alcoolice, tutunul sau drogurile.

Timpul și banii sunt dedicati tuturor acestor zei, îmbolnăvindu-se corpul și aducând probleme în familie și în societate. Dumnezeu ne iubește și vrea să fim sănătoși, de aceea ne poruncește să nu facem aceste greșeli pe care le au majoritatea oamenilor și putem duce o viață sănătoasă.

În această societate modernă, în care majoritatea oamenilor au studii superioare, oamenii nu se dovedesc a fi mai inteligenți decât bunicii noștri sau cei care nu știu să citească sau să scrie. Tatăl meu a fost cel mai puternic bărbat din lumea asta, dar a mâncat multă carne, cârnați, a băut multă cafea cu coniac și a afumat mult. La vârsta de 47 de ani a murit în urma unui atac de cord – asta a fost acum 74 de ani – atunci nu se știa nimic despre riscul acestui aliment, băutură și, de asemenea, despre riscul fumatului. Acum demonstrați cât de proaste sunt aceste tipuri de alimente și băuturi, dar majoritatea oamenilor încă se închină la acești idoli ucigași.

Dumnezeu, Creatorul, Tatăl nostru ceresc, ne recomandă nu numai să acceptăm sfaturile Lui în folosul nostru, ci să ne educăm copiii prin precept și exemplu pentru ca ei să nu cadă în aceste capcane în care cad majoritatea tinerilor de astăzi. , inclusiv studenții universitari. Prima poruncă este: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din toată puterea ta. Aceste cuvinte pe care ți le poruncesc astăzi vor fi în inima ta; și le vei repeta copiilor tăi și vei vorbi despre ele când ești în casa ta și mergi pe drum, când te culci și când te trezești” (Biblia-Vechiul Testament, Deuteronom 6:5-7) .

Când Iisus a fost întrebat: „Maestre, care este marea Poruncă a Legii? Isus (i-a spus: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău. Aceasta este prima și marea poruncă. Și a doua este asemănătoare cu aceasta: Să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți ¨ (Biblia Noului Testament – ​​Matei 22:36-39, Luca 10:25-28, Levitic 19:18, Marcu 12:30,31, Luca 10:25-28).

¨Dumnezeu în Cuvântul Său scris (Biblia) și în marea sa carte a Naturii a dezvăluit Principiile Vieții. Este sarcina noastră să cunoaștem aceste Principii și, prin ascultare, să cooperăm cu Dumnezeu în restabilirea sănătății trupului, precum și a sufletului. Organismul viu este proprietatea lui Dumnezeu; îi aparţine prin dreptul conferit lui de Creaţie şi Răscumpărare. CRA 16 ¨Consilieri privind dieta¨ de E.G. White).

ro_RORomână