Igiena si igiena personala: viata sanatoasa fara substante chimice

Igiena si igiena personala: viata sanatoasa fara substante chimice

Încă o dată ne întâlnim pentru a împărtăși idei despre arta de a trăi bine. Este motivant să avem ceva nou de citit în fiecare zi, și mai ales dacă sunt știri sănătoase și pozitive care ne pot hrăni mintea. Ideea este să ai mereu ceva nou de pus în practică. Astăzi vom învăța despre igiena personală și igiena cu noi descoperiri care pot genera bunăstare, favorizând sănătatea și finanțele noastre.

Cel mai bun lucru în a fi bine este că vom avea condițiile pentru a-i putea ajuta pe ceilalți astfel încât să descopere și să urmeze calea către o viață plină de vitalitate și sănătate. În această măsură, vom contribui la refacerea acestei societăți în stare de ebrietate în toate domeniile, de la spiritual, prin minte și corp, reușind ca bunăstarea unora să fie cea a tuturor. Învățarea din toate aceste beneficii ne va ajuta să ne creștem calitatea vieții.

VIII PRINCIPIUL LEGII NATURALE: Curățenia și Igiena Personală

În cadrul Legii naturale care guvernează existența noastră umană, al optulea principiu are de-a face cu igiena personală și curățenia.

Acest principiu spune că este necesar să faci duș cel puțin o dată pe zi și să-ți schimbi lenjeria intimă. Acest lucru este foarte important, deoarece corpul nostru elimină toxinele prin transpirație. Dacă nu facem duș și nu ne schimbăm hainele, aceste substanțe vor fi reabsorbite de corpul nostru prin pori.

Pe lângă acest aspect, dușul zilnic ne oferă beneficii emoționale, deoarece tonifică sistemul nervos.

Un duș cu apă caldă sau rece după trezire stimulează circulația sângelui și îți întărește apărarea, făcându-te puternic pentru zi. Daca o iei ca pe un obicei, vei observa ca te vei simti mai putin sensibil la frig, iar cand te incalzesti, te vei incalzi mai repede, pentru ca apa rece inchide porii.

Daca dimpotriva, ceea ce iti doresti este sa faci o baie relaxanta inainte de culcare pentru a dormi mai bine, atunci este mai indicat sa o faci cu apa fierbinte.

Curatenie si igiena personala fara chimicale

E drept, aduce mai multe beneficii organismului nostru folosind componente naturale, așa că vă sugerez să folosiți suc de lămâie pentru a freca părul și tot corpul, în loc de săpun și șampon.

Puteți începe să o faceți o dată pe săptămână; Modul ideal este să începeți cu un duș fierbinte pentru a deschide porii; Apoi frecați cu sucul de lămâie și terminați cu un duș rece. În celelalte zile, dușul îl ții doar cu apă.

De asemenea, nu vă recomand să folosiți deodorante pentru că acestea provoacă probleme de intoxicație. Pentru igiena și igiena noastră personală, transpirația este necesară pentru a elimina toxinele. Aceia dintre noi care avem o dietă adecvată, nu avem un miros neplăcut pentru că, nu ne murdărim organismul cu produse nesănătoase precum carne, cârnați sau lactate.

DECALOGUL LEGII MENTALE ŞI SPIRITUALE, PRINCIPIUL AL OPTELEA

Porunca a opta a Legii lui Dumnezeu poate fi citită în Exod, 20:15, și spune: „Să nu furi”.

În Epistola sa către Romani, 13:7-10, Sfântul Pavel dezvoltă puțin mai mult ceea ce presupune această poruncă: „Plătiți fiecăruia ceea ce datorați; căruia tribut, tribut, căruia i-am impus, i-am impus; pe cine respect, respect; pe care îl cinstește, cinstește. Nu datorați nimănui nimic, ci iubiți-vă unii pe alții, căci cine iubește pe aproapele său a împlinit Legea. Căci nu veți comite adulter, nu veți ucide, nu veți fura, nu veți spune mincinos. mărturie, nu vei râvni, iar orice altă Poruncă va fi rezumată în această propoziție într-una singură: vei iubi aproapele tău ca pe tine însuți. Iubirea nu-l dăunează pe aproapele nostru; deci împlinirea Legii este IUBIRE”.

Respectarea Legii Divine nu se poate face din punct de vedere legalist; o acceptăm și o împlinim din dragoste pentru Dumnezeu și pentru aproapele nostru, prin harul lui Dumnezeu, puterea lui Hristos și ajutorul Duhului Sfânt. Aceasta este dovada că credința noastră este sinceră.

In concluzie

Suntem responsabili pentru îngrijirea și menținerea corpului nostru fizic în cele mai bune condiții de sănătate și armonie. Pentru aceasta, trebuie să ne consacrăm viețile, deoarece nu putem da slavă Creatorului nostru cu trupuri și minți bolnave împiedicate de neglijența noastră.

După cum spune el literal: „Menținerea corpului într-o stare sănătoasă, astfel încât toate părțile mașinii vii să acționeze armonios, ar trebui să fie studiul vieții noastre. Copiii lui Dumnezeu nu-L pot glorifica pe El (Creatorul) cu trupuri bolnave sau minți pitice. Cei care se complace în orice fel de necumpătare, (adică abuzând de cantitatea, chiar și de bine, sănătos și natural), fie că mănâncă sau bea, își irosesc energia fizică și își slăbesc puterea morală. Corpurile noastre sunt proprietatea dobândită. de Hristos, și nu avem libertatea de a face cu ei așa cum vedem „CRA.18,19” Advice on the Diet „a lui E. G. White.

Conform Cuvântului lui Dumnezeu, amintiți-vă:

Apostolul Pavel, în Scrisoarea I către Corinteni, 6:19,20, ne avertizează: „Oare nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt, care este în voi, pe care îl aveți de la Dumnezeu și care ești al tău? Pentru că ai fost cumpărat cu preț; de aceea, slăvește pe Dumnezeu în trupul tău și în duhul tău, care sunt ale lui Dumnezeu.”

Această idee este reafirmată cu tărie de Sfântul Petru în Scrisoarea I, 1, 18-25: „Știind că ați fost izbăviți din modul vostru deșar de viață, pe care l-ați primit de la părinții voștri, nu cu lucruri stricăcioase, ci cu sângele prețios al Hristoase, prin care credeți în Dumnezeu, care L-a înviat din morți… Curățindu-vă sufletele prin ascultarea de Adevăr, să practicați dragostea frățească neprefăcută; Iubiți-vă, deci, unii pe alții cu inima curată. Renăscând , nu din sămânță stricăcioasă, ci nestricăcioasă prin Cuvântul lui Dumnezeu care trăiește și rămâne în veci, și acesta este Cuvântul care este vestit prin Evanghelie”.

ro_RORomână