Odihna: cel mai bun obicei al tău de a avea o viață sănătoasă

Odihna: cel mai bun obicei al tău de a avea o viață sănătoasă

Continuăm cu studiul Legilor care ne echilibrează Corpul, Mintea și Spiritul; îl poți citi de multe ori și îl poți pune în practică. Odihna este un principiu fundamental în viața fiecărei ființe umane.

Viața sănătoasă și naturală conține informații minunate, dar necunoscute. Societatea ne face dependenți de medici și medicamente; Mulți naturisti generează chiar dependență în clienții lor față de produse de care nu prea au nevoie, promovând obiceiuri și vicii de consum, în loc să educe oamenii astfel încât să poată duce o viață sănătoasă și echilibrată.

Ca și în lume sunt mai mulți săraci decât bogați; Din acest motiv, Dumnezeu a făcut lucrurile într-un mod mult mai înțelept, drept și bun: marele adevăr este că, pentru a rămâne sănătos, și chiar pentru a-și recupera sănătatea, sunt necesari foarte puțini bani.

AL ȘAPELEA PRINCIPIUL DREPTULUI NATURAL: ODIHNA

Al șaptelea principiu al Legii Naturale este Odihna, care echilibrează exercițiul, generând armonia de care avem nevoie. Dacă respectăm fiecare dintre aceste principii, ne vom bucura de o viață lungă și de calitate, adică plină de sănătate și lipsită de suferință.

Tipuri de odihnă: zile care trebuie să fie obligatorii

Odihnă zilnică. Este cel pe care îl păstrăm peste noapte. Este recomandat sa fie de opt ore, si sa inceapa mereu in acelasi timp sa genereze obiceiuri sanatoase de somn. A sta până târziu ne dezechilibrează corpul și mintea, generând probleme în sistemul nostru nervos și în conștiință.

Repaus săptămânal. De la începutul lumii, Dumnezeu a poruncit: „Adu-ți aminte de ziua Sabatului ca să o sfințești. Șase zile vei lucra și vei face toată munca ta; dar a șaptea zi este odihnă pentru DOMNUL, Dumnezeul tău; să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vitele tale, nici străinul tău care este în porțile tale. Căci în șase zile a făcut Domnul cerul și pământul, marea și tot ce este în ele și S-a odihnit în ziua a șaptea; de aceea DOMNUL a binecuvântat ziua Sabatului și a sfințit-o” (Exod 20:8-11).

Este același Creator al omului care sfătuiește să ia o zi care este numai pentru întreaga Creație pentru a-și aminti că Dumnezeu a făcut pe om și tot ceea ce îl înconjoară, așa cum este scris în Geneza, 2:1.

Repaus anual. Constă dintr-o lună pe an, dar ar fi mult mai echilibrat să o împărțim într-o săptămână pe trimestru. Poți folosi aceste vacanțe pentru a reveni în contact cu natura și cu tine însuți, să-ți revizuiești viața și să vezi ce aspecte trebuie să îmbunătățești pentru a o face fidelă Principiilor divine, care sunt garanția fericirii noastre prezente și eterne.

Cei care se gândesc doar să se distreze în prezent, până la urmă, vor trebui să plătească un preț mare, pentru că fiecare își proiectează și își construiește propriul destin, iar timpul pierdut nu se recuperează niciodată. Dacă facem din toate aceste principii rutina noastră, vom avea o viață mai sănătoasă.

DECALOGUL LEGII MENTALE SI SPIRITUALE. Al șaptelea principiu

A șaptea poruncă a Legii lui Dumnezeu este: „Să nu comite adulter” (Exod, 20:14). Iisus Hristos o lămurește în Evanghelia după Sfântul Matei: „S-a spus: Să nu săvârșiți adulter. Vă spun: oricine se uită la femeia altcuiva tânjind după ea, a comis deja adulter în inima lui”. (Matei 5:27,28).

Aprofundând acest subiect, citim în Matei: „Atunci fariseii au venit la El, ispitindu-L și zicând: Este îngăduit unui bărbat să-și lase soția din orice motiv? Iar El le-a răspuns: Nu ați citit că Dumnezeu, care i-a făcut la început, i-a făcut bărbat și femeie? (Geneza 1:27). Și a zis: De aceea omul își va părăsi tatăl și mama și se va uni cu soția sa și cei doi vor fi un singur trup. (Geneza 2:24) Și, întrucât nu mai sunt doi, ci doar unul, ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă. Vă spun: oricine își lepădă nevasta, cu excepția curviei, și se căsătorește cu altul, este adulter. Iar cel ce se căsătorește cu cei divorțați este și adulter” (Mt 19, 6-9).

În Scrisoarea I către Corinteni, 7:2-11 Sfântul Pavel spune: „Din curvie, fiecare are nevasta sa și fiecare are bărbatul ei. Soțul respectă soția îndatorirea conjugală și la fel și soția cu soțul. Soția nu are putere asupra propriului trup, ci soțul; nici bărbatul nu are putere asupra propriului său trup, ci soția are. Nu vă tăgăduiți unul pe celălalt, decât pentru un timp de comun acord, pentru a vă ocupa în liniște în rugăciune; şi reuniţi-vă iarăşi ca una, ca să nu vă ispitească Satana din cauza incontinenţei voastre… Dar celor ce sunt uniţi în căsătorie, le poruncesc, nu mie, ci Domnului: ca soţia să nu se despartă de soţ; iar dacă vă despărțiți, rămâneți necăsătorit sau împăcați-vă cu soțul; şi că soţul nu-şi abandonează soţia.

Și apoi adaugă, în aceeași epistolă, 6:9-1: Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? nu greși; Nici desfrânatorii, nici idolatrii, nici adulterii, nici efeminații, nici cei care se culcă cu oamenii, nici hoții, nici lacomii, nici bețivii, nici jignitorii, nici escrocii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Și acesta a fost unii dintre voi; dar ai fost deja spălat, ai fost deja sfințit, ai fost deja neprihănit în Numele Domnului Isus și prin Duhul Dumnezeului nostru.”

Decizia depinde de tine

Biblia ne îndrumă să ducem o viață echilibrată și obiceiuri bune. A merge împotriva acestor Legi afectează atât propria sănătate, cât și relațiile cu ceilalți. Dacă până acum ai trăit prost, nu-ți face griji!

Important este că te poți pocăi și să-i ceri iertare lui Dumnezeu. Acceptă-l pe Hristos ca Mântuitor al tău și ascultă de voința lui Dumnezeu cu privire la dieta și obiceiurile tale; El îți va oferi credința și puterea de voință pentru a face schimbările de care ai nevoie, iar viața ta se va îmbunătăți în toate aspectele.

Dumnezeu te vrea sănătos și fericit, bucurându-te de mântuirea veșnică, păstrând o odihnă bună.

CONCLUZIE

Dumnezeu ne-a dat Legile și Poruncile Sale pentru menținerea echilibrată a vieții umane, care este lucrarea cea mai admirabilă a întregii creații. A ignora aceste precepte înseamnă a încălca Legea lui Dumnezeu. Oricine încalcă Legile naturale în corpul său fizic va încălca cu siguranță și Poruncile. (CRA.17, 18 „Consilieri privind dieta” de E. G. White).

ro_RORomână