Igiena mintala: beneficiile practicii tale

Igiena mintala: beneficiile practicii tale

Ne apropiem deja de sfârșitul postulatelor vieții sănătoase și al celor zece afirmații sau porunci ale legii morale, dar nu înainte de a ne aminti că aceste sugestii trebuie să reflectăm și să le respectați, deoarece pe lângă faptul că aduc beneficii excelente vieții tale, ele vor să te transforme într-o influență pozitivă asupra celorlalți; În acest fel vom contribui la a face lumea din ce în ce mai bună. Prin urmare, astăzi vom vorbi despre igiena mintală.

Punerea în practică a acestui plan pentru o existență armonioasă va necesita o mare voință; mulți vă vor ispiti semănând îndoieli cu privire la eficacitatea acestor Principii. Dar dacă te-ai pregătit cerând ajutor lui Dumnezeu, El îți va da înțelepciune, voință, credință și forța necesară pentru a le duce la îndeplinire.

Puțin câte puțin vei observa rezultatele și îți vei da seama de admirația celor din jur. Dar mai presus de toate, vei fi pe plac lui Dumnezeu și vei cultiva merite pentru a putea fi parte din Împărăția Lui pentru toată Eternitatea.

Cum numim Igienă Mintală?

AL NUEA PRECEPT AL ÎNȚELEPCIUNII UNIVERSALE se referă la igiena psihică, care se adaugă principiului expus anterior, legat de igiena corpului nostru fizic.

Obiceiurile bune de igienă mentală ne permit să trăim într-un mod pozitiv, iar ghidul pentru a nu pierde calea este să trăim conform celor Zece Afirmații pe care Moise le-a primit de la Dumnezeu pe Muntele Sinai.

Amintiți-vă că ființa umană este formată din corp, minte și spirit; Nu putem spune că suntem sănătoși atunci când oricare dintre aceste trei aspecte nu este luat în considerare în mod corespunzător.

Trăim într-o societate bolnavă și dependentă. Anxietatea, depresia, anxietatea și stresul sunt doar câteva dintre problemele psihologice care ne afectează în fiecare zi și, pentru a le contracara, oamenii folosesc și abuzează de diferite droguri, cum ar fi alcoolul, tutunul, somniferele și alte tranchilizante.

Dumnezeu este ghidul tău pentru a obține igiena mentală

În textul biblic, puteți găsi cele zece declarații sau porunci din Exod: 20,1-20. Conținutul său poate fi împărțit în două grupe importante: prima alcătuită din primele patru porunci, legate de îndatoririle noastre față de Dumnezeu, iar a doua alcătuită din celelalte șase, legate de îndatoririle noastre față de ceilalți.

Pentru ca în viața noastră și în societatea noastră să existe un adevărat echilibru, este important să cunoaștem și să respectăm atât Legea Fizică, cât și Legea Morală; amândoi în mod egal.

Din păcate, există încă mulți creștini care nu respectă aceste precepte și porunci, ceea ce a generat multe probleme și boli psihice și fizice în lumea noastră de astăzi.

Modul în care trăim depinde de felul în care gândim; De aceea este atât de important să ne cultivăm pe noi înșine în principiile sănătoase și sfinte ale unei vieți virtuoase și sănătoase.

“Minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Dacă ne aflăm într-o condiție fizică optimă, vom avea și o minte lucidă care ne permite să avem un discernământ clar a ceea ce este bine și ce este rău.

Ascuțimea mentală, forța fizică, longevitatea cu calitatea vieții, sunt rezultatul respectării cu fidelitate a legilor naturale. Dumnezeul Creator al tuturor și al tuturor nu intervine în favoarea celor care acționează împotriva acestor principii înțelepte imuabile. Ține minte că prin acțiunile tale îți proiectezi destinul.

PRECEPTE ALE LEGII MENTALE SI SPIRITUALE. PORUNCA A IX-A.

În Exod 20:16 poți citi: „Să nu dai mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău”. Mai târziu, în Exod, 23:1: „Să nu admiti zvonuri false. Să nu fii de acord cu cei răi să fii un martor mincinos”. În Levitic, 19:11: „Să nu vă înşelaţi, nici să nu vă minţiţi unii pe alţii”, iar Matei, 19:18: „Să nu aduceţi mărturie mincinoasă”.

În principiu, toți suntem marcați de păcat și condamnați pentru veșnicie; dar putem fi mântuiți dacă acceptăm că suntem păcătoși și recunoaștem pe Isus ca salvatorul nostru.

A trăi conform a ceea ce dorește Dumnezeu de la noi are de-a face cu îndeplinirea dorințelor sale în raport cu ceea ce ne afectează corpul fizic, având grijă de alimentația și obiceiurile noastre, dar include și tot ceea ce are de-a face cu sănătatea mintală și cu legea morală. .

O minte lucidă știe că Dumnezeu este singurul Judecător; de aceea cei care cultivă pentru mântuire nu judecă, nu critică, nu condamnă. Creatorul ne cunoaște pe fiecare din inimile noastre și va judeca pe fiecare cu dreptatea sa care este perfectă.

Să ne amintim cuvintele lui Isus: „Nu judeca ca să nu fii judecat, nu condamna ca să nu fii osândit, iartă și vei fi iertat, căci cu toiagul pe care îl măsori vei fi măsurat” .

Sarcina noastră pe calea mântuirii este să iubim pe toți, să iertăm și să facem binele chiar și atunci când am primit răul. Numai așa vom ști că suntem pe calea cea bună.

CONCLUZIE

Tot ceea ce facem în viața noastră de zi cu zi trebuie să se facă cu luciditate și conștientizare, chiar și atunci când este vorba de lucruri la fel de simple precum mâncatul, băutul sau îmbrăcatul, deoarece toate au consecințe asupra sănătății noastre dacă sunt realizate ignorând legile naturale pentru o viață sănătoasă, iar consecința acestui lucru va fi boala.

Cea mai mare comoară a noastră este viața. Prin urmare, respectând dorințele lui Dumnezeu, reflectate în legile sale naturale, ne îndeplinim cea mai importantă datorie față de Creatorul nostru, față de noi înșine și față de semenii noștri, pentru că oricine se îmbolnăvește și moare prematur pentru nerespectarea acestor precepte generează durere și suferință. în cei din jurul tău.

Trebuie amintit că secretul păstrării sănătății este cumpătarea, adică moderația în toate lucrurile bune, deoarece lucrurile rele trebuie evitate complet.

Munca, mâncatul sau bea sunt lucruri bune, dar dacă se desfășoară în exces, am acționa cu Necumpătare, modificându-ne frecvența energiei și generând consecințe negative în sănătatea noastră și în viața noastră în general.

Legile naturii sunt legile lui Dumnezeu, iar El ni le-a dat pentru a ne atinge cea mai mare bunăstare fizică, mentală și spirituală. Acesta este obiectivul final al Reformei Igienice: respectarea acestor principii ne garantează o viață fericită, atât în ​​prezent, cât și în viitor, pentru slava lui Dumnezeu. AVE. 23.25

ro_RORomână